Πρoστατευμένο: Εγκαίνια σχολής Τεχνών Εκατό
10 Δεκεμβρίου, 2021

Ένας χρόνος “D GROUP

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Ο Όμιλος D GROUP κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας.  Έναν χρόνο, στη διάρκεια του οποίου o Δρ. Δημήτριος Δερπάνης, και μια “δεμένη” ομάδα έμπειρων συνεργατών του, δημιούργησαν  έναν Όμιλο εταιρειών που κατατάσσεται μεταξύ των μεγάλων “παικτών”  στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της πιστοποίησης προσώπων και υπηρεσιών.

Το δυναμικό του Ομίλου απαρτίζουν 113 μόνιμα και πεπειραμένα στελέχη, καθώς και 400 συνεργάτες με σχέση μερικής απασχόλησης.

Mε γνώμονα το όραμα και τις αξίες του προέδρου του Ομίλου, και οδηγό την εξωστρέφεια, την ακεραιότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα, αλλά και την σκληρή δουλειά οδήγησαν το D GROUP στον δύσκολο, αλλά γεμάτο προκλήσεις δρόμο, του υγιούς ανταγωνισμού και της ανάπτυξης.

Οι κτιριακές υποδομές

Ο Όμιλος, λειτουργεί πλέον σε 3 campus στο κέντρο της Αθήνας, συνολικού εμβαδού 4300m2 (εκ των οποίων τα 1000m2 ιδιόκτητα).

Στο κτίριο της οδού Ακαδημίας 98-100 στην πλατεία Κάνιγγος στεγάζονται:

  • Στον 2ο και στον 5ο όροφο σε εμβαδόν 500m2 οι Διοικητικές υπηρεσίες του Ομίλου.
  • Στον 3ο όροφο, σε 800m2,  η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΄΄Τεχνών 100΄΄.
  • Στο ισόγειο, σε έκταση 400m2, λειτουργεί το Κέντρο Εγγραφών και από το νέο εκπαιδευτικό έτος θα λειτουργούν:
  • Βιβλιοθήκη για όλα τα τμήματα του Ομίλου D GROUP με αναγνωστήρια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Το web radio του Ομίλου D GROUP, που θα εκπέμπει ποιοτική μουσική όλο το 24ώρο, καθώς και θεματικές εκπομπές με παραγωγούς τους σπουδαστές.
  • Χώρος αναψυχής για καφέ  και ελαφρά γεύματα.
  • Ειδικός χώρος για live stage και θεατρικές παραστάσεις από τους σπουδαστές του Ομίλου.

Στα κτίρια της οδού Ρεθύμνου 1Α (συνολικής έκτασης 1300m2) και  της οδού Βερανζέρου 1, στην πλατεία Κάνιγγος (έκτασης 400m2), στεγάζονται το Κολλέγιο, το ΙΙΕΚ και το ΚΔΒΜ2.

Εκτός από τα 3 campus στο κέντρο της Αθήνας, ο Όμιλος D GROUP  διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων στην Ελλάδα (1900) και την Κύπρο (80).

Στο δυναμικό του Ομίλου εντάχθηκαν πρόσφατα 1 ΚΔΒΜ2 στο Ηράκλειο Κρήτης και 1 ΚΔΒΜ2 στην Ξάνθη.

Kάτω απο την “ομπρέλα” του D GROUP

Κάτω από την διοικητική “ομπρέλα” του D GROUP λειτουργούν 9 business units που παρέχουν κορυφαίας επάρκειας  πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, και πιστοποίησης.

1. U Cert, ο Διεθνής Φορέας Πιστοποίησης, αναγνωρισμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δημιουργήθηκε για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της Πιστοποίησης Φυσικών Προσώπων και Συστημάτων Διαχείρισης.

Η πρώτη εταιρία με 142 “σχήματα” πιστοποίησης μέσα σε 12 μήνες και με εξετάσεις που υλοποιούνται διά ζώσης (ή/και εξ αποστάσεως), ενώ ακολουθούν ακόμη 18 σχήματα.

Η U Cert, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα α) το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, προωθώντας σπουδές προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές, σε 5 πανεπιστημιακές σχολές, και β) το Open College Network West Midlands, που οργανώνει και διεξάγει κατ’ αποκλειστικότητα και με αψεγάδιαστο τρόπο τις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας του Open College Network West Midlands, αναγνωρισμένες από το Ofqual και αποδεκτές από το ΑΣΕΠ.

2. Unicert College, ο νέος εκπαιδευτικός φορέας που έχει σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης κατά ένα βήμα πιο μπροστά.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Staffordshire (που εμπιστεύθηκε το D GROUP και παραχώρησε την άδεια μέσα στο διάστημα μόλις ενός έτους)  προωθεί  5 μεταπτυχιακά προγράμματα με ναυαρχίδα το ΜΑ Acting for Screen – το μοναδικό στην Ελλάδα  μεταπτυχιακό πρόγραμμα υποκριτικής τέχνης.

Με το Unicert College συνεργάζονται αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί καθηγητές και επιτυχημένοι επαγγελματίες, για να καθιερώσουν νέους κανόνες και προοπτικές στην ιδιωτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

3. Unicert Studies ΚΔΒΜ 2, με τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον σύγχρονο τεχνολογικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με πληθώρα προγραμμάτων για επαγγελματική κατάρτιση, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εργαζομένους και ανέργους, και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

H Unicert Studies ΚΒΔΜ 2 έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του software Precision OS, για τα σεμινάρια VR Orthopedic, την εκπαίδευση σε χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. (Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους ειδικούς ορθοπεδικούς και ειδικευόμενους Ορθοπεδικής. Στόχος των σεμιναρίων είναι δυνατότητα του εκπαιδευόμενου να μελετά και να χειρουργεί με πλήρη προσπέλαση σε τρισδιάστατη ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 εκπαιδευτικές ενότητες. Η  πρώτη  ήταν αφιερωμένη στην αρθροπλαστική ώμου.  Η 2η ενότητα θα αφορά στο ισχίο και θα οργανωθεί τον Σεπτέμβριο).

4. ΙΙΕΚ Unicert, που λειτουργεί στο νέο Campus του D GROUP και παρέχει στους σπουδαστές 23 από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες στην αγορά εργασίας, σε 9 τομείς σπουδών, σε περίοδο 2 ετών. Τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης υλοποιούνται από καταξιωμένους επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενό τους

5. Ακαδημία “Tεχνών Εκατό”, το καμάρι του D GROUP. Η Ανωτέρα Σχολή υποκριτικής και χορού, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Λάκη Λαζόπουλου και πλαισιώνεται από μια ομάδα καταξιωμένων καθηγητών, με πολυετή εμπειρία στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και στο χώρο των παραστατικών τεχνών.

Ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από ένα χρόνο, με πλήρη αριθμό συμμετεχόντων, σε ένα  από τα πιο ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κάνιγγος, στο «Μέγαρο της Έβδομης Τέχνης». Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η πρώτη περίοδος εξετάσεων που τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού.

6. U Cert Cyprus, θυγατρική εταιρία της U Cert, με στόχο την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών πιστοποίησης που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου σε μια ολοένα μεταβαλλόμενη αγορά εργασία.

7. Training and Certification Solutions, εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο.

Οι νέοι στόχοι

Οι νέοι στόχοι του Ομίλου για το 2021-2024 είναι η διεύρυνσή του με περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες, αλλά  και η επέκτασή του στα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν πράξη,  χωρίς την εμπνευσμένη καθοδήγηση και το όραμα του επικεφαλής του Ομίλου D GROUP, Δρ Δημήτριου Δερπάνη (ο οποίος δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία 25 χρόνια) την ακούραστη προσπάθεια των στελεχών του Ομίλου, τον αυστηρό επαγγελματισμό τους, αλλά  και το … κάτι άλλο που σπανίζει στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα: τις ανθρώπινες σχέσεις!

Με αυτά τα δεδομένα, η οικογένεια του Ομίλου  D GROUP έχει κάθε λόγο να καμαρώνει, να σχεδιάζει και να δημιουργεί!